zomervieringen 2024Zomervieringen in De Bron:
De regenboog en al zijn kleuren

Op zondag 28 juli houden we de eerste van vijf zomervieringen, de andere zomervieringen staan gepland voor 4, 11, 18 en 25 augustus. Dit jaar laten we ons inspireren door de kleuren van de regenboog. De regenboog is een gegeven teken van het verbond en van hoop; een opvallend en veelkleurig teken tussen hemel en aarde. Het is daarom een passend en verbindend symbool in de vijf zomerdiensten.Het eerste Bijbelboek is het boek Genesis, een boek vol verhalen – soms verhalen als de grondverf voor meer verhalen de hele Bijbel door. Vlak na het eerste scheppingsverhaal staat als een soort tweede scheppingsverhaal: de vertelling rond de ark en de regenboog. Een echo lijkt het: van ‘woest en ledig’ tot aan een nieuw begin van de aarde. En tegelijk van een nieuw verbond tussen hemel en aarde.
Indeling
Zondag 28 juli is de inleiding op het hoofdthema “de Regenboog” en het verhaal van Noach. Centraal staat de verbinding; de veelkleurigheid en het wit waarin alle kleuren opgaan.
Zondag 4 augustus, de 2e viering draait om de kleuren rood & oranje: kleuren van vuur, passie, Heilige Geest, levensvreugde, energie.


Zondag 11 augustus, de 3e viering gaat over de kleuren geel en indigo/blauw: kleuren van zomer, zon en licht. En het blauw van de hemel en het water.
Zondag 18 augustus, de 4e viering gaat over de kleur groen: de kleur van hoop, groei, toekomst, schepping en duurzaamheid.
Zondag 25 augustus is de 5e, de afsluitende viering rond de kleur paars: de kleur van vertrouwen, spiritualiteit, inspiratie en geestelijke kracht.
De zomervieringen hebben vooral een zomers en luchtig karakter. Het zijn korte vieringen, ze duren zo’n drie kwartier. En verbinding is er ook na de dienst, bij de koffie!

Voor alle diensten bent u hartelijk uitgenodigd! Ook uw logees of buren zijn van harte welkom.
Bent u niet in de gelegenheid om te komen, dan kunt u de diensten uit De Bron volgen via www.kerkdienstgemist.nl
De orden van dienst zijn hier te vinden op de website van De Bron.